söndag, augusti 26, 2007

silkes razet

Fortsättningen gick som väntat. det tar tid men de var ändå rätt bra.

resume.

Raz och Silke har bägge två på eget behåg begivit sig på en färd med ett lastfartyg inspikade i en låda, på så vis smugglat sig själva in till hamnbyn Drinn. (Då de ej har tillstånd att lämna Ouy, eller tillståndet att besöka Drinn). Väl där söker de mat och vila på värdshuset Bittra Buken.

Under nattens sömn, så hör de plötsligt ett fasansfullt skrik. Det kommer från ett av de andra rummen. När de undersökt rummet tillsammans med övriga gäster, så upptäcker de en död kropp utan ögon, men torkat blod runt ögonen. Fasligt, men stadsvakten för bort liket. De somnar om och Raz vaknar ännu en gång av ett fasansfullt skrik, men kan ej urskilja vart det kommer ifrån.

De bestämmer sig för att skippa mer sömn och leta reda på huset till den man de bägge två söker. De har fått veta att han varit död sedan länge, men att hans kropp aldrig blev funnen.

De hittar sig till hans hus och finner efter lite letande men lucka i sovrummet.
Nerför den går de och finner en gång som svänger två ggr. Väl framme i slutet på gången så står en stor ekdörr och väntar på dem....

*Spelpassnr2*

Efter försök med magi, mirakelönskande och diverse våld, så ger de upp.
Istället går de och lägger sig på sitt rum.
Ännu en gång så hör ett skrik och Raz upptäcker ett till lik liggandes på deras golv. Efter diverse avsvimmnande så lyckas de ta sig ner och informera värdshusvärden, som tar det med en lätt vink. De börjar ana oråd kring denne man.

Han konfronterar de med att vilja se deras besökstillstånd och de smiter upp på rummet för att göra en plan. När de går ner igen så är han borta.

Efter en till titt på gamlingens hus och tunneln så bestämmer de sig för att sova i sängen ovanför luckan. Raz drömmer hiskeliga mardrömmar och kastar sig ur sängen.

De återvänder till värdshuset och lyckas ta sig in på värdens kontor. Väl där hittar de efter lite möda, en nyckel som ser ut att likna låset i tunneln. Kort därefter hör de fotsteg utanför och ställer sig beredda för ett överfall. Fotstegen leder dock in i en ännu okänd dörr.

Efter lite letande finner de att väggklockan är en dold dörr ner till en lång tunneln. ett par hundra meter får de gå och ser på bägge sidorna statyer som avbildar värden och hans förfäder.
Då de kommit längst ner finner de dels en vinkällare och hans sovrum. I sängen ligger ännu en staty som de krossar och upptäcker sig vara ihåliga.

Efter lite funderande så går de istället bort till gamlingens hus och hans hemliga tunnel.
De går bort till ekdörren och öppnar med nyckeln. Väl i rummet som de kommer in till upptäcker de ett skelett liggandes på en säng med två kistor på vardera sida. De öppnar varsin kista och lotar. Då Silke lyfter upp en bägare som han letat så svartnar det, dörren smälls igen och de svimmar...